Kaktüsler İçin En İyi 5 Bakım Önerimiz

Kaktüsler, her türden cesur şekilleri ve güzel yeşil renk varyasyonları ile dünyanın en sıra dışı ve zarif bitkilerinden bazılarıdır. Minimalistten bohoya ve tabii ki güneybatı dokunuşlu her şeye kadar birçok farklı ev dekor stiline uyuyorlar! Kaktüsün çağrısını ve sergilenen tüm farklı mini kaktüs bitkilerini toplayıp eve getirme arzusunu kim hissetmedi?

Tabii ki, bitkiler statik dekordan daha fazlasıdır ve bir kez benimsendiklerinde uygun TLC'ye ihtiyaçları vardır. Kaktüs bitkilerinin bakımı zor değil ama biraz benzersiz, tıpkı onlar gibi! Aşağıdaki ilk beş ipucumuzu okuyun:

1. Konum Gözlemi

Kaktüsler genellikle çöl iklimlerinden gelirler, yani nasıl bir yerden hoşlandıklarını tahmin edebilirsiniz! Güneş, güneş ve daha fazla güneş. Ancak dikkatli olun! Kaktüs bile, özellikle cam bir pencerenin arkasında doğrudan güneş ışığı altındaysa yanabilir, çünkü bu güneşin etkisini artırır. Güneye bakan bir pencere idealdir.

Kaktüsünüzün güneşe bakan tarafının sararmaya veya kahverengileşmeye başladığını görürseniz farklı bir yerde soğumaya bırakmanız gerekebilir.

Kaktüsünüzü, iç mekanlarda yapay lambalar da dahil olmak üzere parlak ışıkta tutun. Yaz aylarında, parlak yaz güneşinin tadını çıkarmak için kaktüslerinizi açık havada verandada tutabilirsiniz.

2. Hidrasyon Fiksasyonu

Kaktüs bitkilerini sulamak, birçok bitki sahibi için stresli bir aktivitedir. Bitki oldukları için suya ihtiyaçları olduğunu biliyoruz ama aynı zamanda çölden geldikleri için onlara çok fazla su vermememiz söylendi!

Gerçek şu ki, kaktüslerin düzenli sulamaya ihtiyacı var, sadece kuraklıktan kurtulmak için özel bir yetenekleri var. Kaktüslerinizin büyümesini istiyorsanız, su hayati önem taşır. Gün boyunca bol ısı sağlayan güneşli bir yerde, onlara her hafta su verebilirsiniz.

Tek kural şudur: Sulamalar arasında toprağın kuru olduğundan emin olun. Bu, bitkinin köklerinin ve alt kenarlarının su ile tıkanmasını veya çürümesini önleyecektir.

Kış aylarında, daha az güneş ve daha soğuk gece sıcaklıkları ile kaktüsler uykuda kaldığından, suyu azaltabilirsiniz.

3. Kirle Flört Et
Kaktüs bahçeleri çok popüler. Burası, güzel bitkilerden oluşan bir vaha yaratmak için bir konteyner bahçesinde bir dizi farklı kaktüs türünün birlikte büyüdüğü yerdir. Genellikle bu, kaktüslerin saksısını değiştirmeyi gerektirir.
Her zaman kalın eldivenler giymenin (veya kaktüsleri almak ve tutmak için salata maşası kullanmanın) yanı sıra, yeni kapta kullandığınız toprak türünü de göz önünde bulundurmanız gerekir.

Kaktüsler kendi benzersiz kir lezzetinin tadını çıkarır ve fazla H2O'yu boşaltmada çok etkili olması gerekir. Kaktüs toprağı torbaları birçok fidanlık veya çiçekçide satılıyor ve normal saksı toprağından daha kumlu ve kayalık olduğunu göreceksiniz. Bu, suyunuzun akmasını sağlamak ve kaktüsünüzü ıslak hissetmemek için çok önemlidir.

4. Çizilmiş ve Saksılanmış

O kaktüsün saksısını değiştirmeden önce, seçtiğiniz kaba bir göz atın. Elbette, drenaj delikleri olan bir saksı en iyi çözümdür çünkü dipte su birikmesi konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Ancak kaktüsler drenaj deliği olmayan kaplara da ekilebilir, bu sadece biraz daha özen anlamına gelir.

Sulamalar arasında her zaman toprağın çok kuru olduğundan emin olun. Başka bir seçenek de kaktüslerinizi kazara boğmadığınızdan emin olmak için kullandığınız su miktarını ölçmektir. Mevsime bağlı olarak kaktüsünüzün gelişmesi için haftada bir veya iki kez 1/4 ila 1/2 bardak yeterlidir.

5. Yemek Keyfi İçinde

Kaktüs gübreden gerçekten faydalanabilir ve sadece ihtiyaç duydukları besin maddelerini alan uzmanlaşmış olanlar vardır. (10-10-10 gübresi dengeli beslenme için başka bir iyi seçenektir.) Yaz büyüme aylarında, düzenli olarak küçük dozlarda beslenmeyi tercih ettikleri için her sulamada hafifçe gübreleyebilirsiniz. Bitkilerin dinlenmesini sağlamak için kış aylarında inceltin.

6. BONUS İPUCU - Kaktüsünüzü Giydirin

Kaktüsler kendi başlarına yakışıklı arkadaşlar olsalar da, onları biraz süslemek her zaman eğlencelidir! Eklenen karaktere sahip güzel bir saksıdan doğal vurgulara.
Bu çölde yaşayan bitkiler için pişmiş toprak ve kil kaplar gelenekseldir, ancak cam teraryum tarzı bir ekici veya seramik tabak da işe yarayabilir. Toprağın üzerinde farklı boyutlarda ve renklerde taş ve çakıl kullanmayı seviyoruz. Ayrıca büyük kayalar, tahta ve kum ekliyoruz.
Parmağınızla veya bir nem ölçerle toprağın kuru olup olmadığını hala kontrol edebildiğinizden emin olun. Çeşitli sulu meyveler ve kaktüslerle dolu güzel saksılar yapmayı ve aynı zamanda tek bir bitkinin bireyselliğini kutlamayı seviyoruz.

Artık kaktüsünüzün bakımı konusunda uzman olduğunuza göre, bu harika bitkilerden bazılarını sahiplenmekten korkmayın! Kendi güzel ve mutlu kaktüs bahçelerinizi yaratmak için favorilerinizi seçerken ve eve yeni arkadaşlar getirerek eğlenin.